Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

17. 09. 2022. 22:18 >> 22:15

ZA PREKRŠIOCE KAZNA OD 135 EURA

U Parizu sjutra dan bez motornih vozila

Glavni grad Francuske sjutra organizuje akciju "Pariz diše bez automobila", a osim auto-puta oko Pariza, cio grad će od 11 do 18 sati biti rezervisan za nezagađujući saobraćaj, kao što su bicikli, roleri, trotineti i skejtbordovi.

Zabrana kretanja motornih vozila ima za cilj "mirniji, živahniji i dan sa više vazduha", saopštile su gradske vlasti koje takvu akciju organizuju od 2015. godine.

Zabranom su obuhvaćeni dvotočkaši i električna vozila, a oni koji budu prekršili kaznu dobiće kaznu od 135 eura.

Jedini izuzetak su vozila hitne pomoći, autobusi i taksi.

Na Trgu Konkord biće organizovane radionice za popravku bicikala kao i štandovi za podizanje svesti biciklista o opasnostima vožnje u urbanoj sredini.

Na Trokaderu će biti organizovana vožnja skejtbordom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније