Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

09. 09. 2022. 19:14 >> 19:17

NOVI BRITANSKI KRALJ

Čarls III se prvi put kao kralj obraća naciji

Novi britanski kralj Čarles III obraća se naciji prvi put nakon smrti njegove majke u četvrtak. Obraćanje je započelo u 19 po našem vremenu.

“Obraćam vam se s osjećajem duboke tuge. Njeno Veličanstvo je tokom života bila nadahnuće i primjer cijeloj porodici i dugujemo joj velik dug koji porodica može dugovati na ljubavi, nježnosti, razumijevanju i primjeru. Živjela je dobar život”, rekao je na početku.

Osim lične tuge s većinom od vas dijelimo dubok osjećaj zahvalnosti tokom kojih je moja majka služila narodima. 1947. na svoj 21. rođendan tokom jednog prenosa iz Kejptauna obećala je služiti cijeli život svom narodu. To je bilo više od obećanja. Bila je to duboka lična obveza. Žrtvovala se za tu svoju dužnost. Njena predanost i posvećenost nikad nije posustala.

Tokom svoje službe vidjeli smo ljubav prema tradiciji zajedno s time što je podržavala napredak u svim nacijama. Ljubav, divljenje i sve ostalo što je nadahnjivala postao je zaštitni znak njene vladavine. Ona je kombinovfala  te kvalitete uz toplinu, humor i uvijek je uspijevala vidjeti najbolje u ljudima.

Odajem počast uspomeni na svoju majku i njenu službu. Znam da njena smrt donosi veliku tugu i dijelim taj osjećaj.

Kad je došla na prijestol, svijet se borio s posljedicama Drugog svjetskog rata. Tokom 70 godina države su se promijenile. Kroz sve promjene i izazove naša nacija prosperirala je i razvijala se. Naše vrijednosti su ostale i moraju ostati konstanta. Uloga i dužnosti monarhije takođe ostaju kao i odnos i obveze monarha prema Engleskoj crkvi”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније