Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

30. 08. 2022. 10:54 >> 10:52

IZ NAJVEĆE EVROPSKE NAFTNE KOMPANIJE

Upozoravaju da gasa neće biti godinama

Evropa bi mogla biti suočena s ograničenim pristupom energiji više od jedne zime, upozorio je direktor naftnog diva Shell, Ben van Beurden.

Čelnik najveće evropske naftne kompanije vjeruje da bi kriza mogla potrajati nekoliko godina, nakon što su cijene gasa prošle sedmice skočile na rekordne nivoe usred daljeg smanjenja snabdijevanja iz Rusije, signalizirajući da bi cijeli kontinent mogao kliznuti u duboku recesiju, prenosi SEEbiz.

"Kriza će staviti na probu solidarnost država članica Evropske unije, s obzirom na to da će svaka pojedinačna vlada biti prisiljena da odluči na koji će način osigurati nastavak rada ključnih industrijskih sektora. Pritisci na snbdijevanje energijom vjerovatno neće biti ograničeni na samo jednu zimu", smatra Van Beurden.

On je kazao da je sasvim moguće da predstoji nekoliko zima tokom kojih će se morati naći rješenja kroz štednju, redukcije i vrlo brzo pronalaženje alternative.

„Da će period pred nama biti lagan ili da će se brzo završiti, mislim da je to fantazija koju treba ostaviti po strani”, zaključio je prvi čovjek Shella.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније