Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

15. 08. 2022. 13:07   >>  13:05

SUD U MJANMARU

Aung San Su Ći osuđena na šest godina zatvora zbog korupcije

Sud u Mjanmaru proglasio je najuticajniju političarku u zemlji Aung San Su Ći, koja je uhapšena prošle godine prilikom vojnog puča, krivom za korupciju i osudio na šest godina zatvora.

Suđenje je održanio iza zatvorenih vrata, bez pristupa medija i publike, a braniocima je zabranjeno da daju informacije o postupku.

Aung San Su Ći optužena je da je zloupotrebila položaj kako bi iznajmljivala javno zemljište ispod tržišne cijene i izgradila kuću koristeći donacije predviđene za humanitarne svrhe.

Prethodno je Aung San Su Ći već osuđena na 11 godina zatvora zbog pobune i korupcije, navodi AP.

Aung San Su Ći je svrgnuta u državnom udaru u februaru prošle godine i od tada je u zatvoru.

U državnom udaru 1. februara 2021. mjanmarske bezbjednosne snage su ubile više od 160 demonstranata, a oko 13.000 ljudi je uhapšeno, podaci su lokalne nevladine organizacije Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније