Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina bussines [ I. P. ]

06. 08. 2022. 09:59 >> 10:04
2

MASKOVA PROCJENA

"Vrhunac inflacije je iza nas, slijedi blaga recesija"

Multimilijarder Elon Mask ocijenio je da je najgori dio inflacije prošao te očekuje 18-mjesečnu recesiju, za koju je naveo da će biti relativno blaga.

Na sastanku dioničara kompanije Tesla, na čijem je čelu, investitora i menadžera govorio je o tome koliko će ova kompanija investirati u sljedećih nekoliko godina i kako će poslovati na globalnom tržištu.

U šali je poručio da je pravljenje makroekonomskih prognoza recept za, kako je rekao, katastrofu, prenosi SEEbiz.

On je ocijenio da je vrhunac inflacije prošao te da slijedi relativno blaga recesija, za koju je istakao da će trajati 18 mjeseci.

Mask je ovo konstatovao na osnovu analize cijena dijelova koje su Tesli potrebne za proizvodnju električnih automobila.

On je najavio da će kompanija povećati investicije u istraživanje i razvoj. Prema njegovim riječima, nastojaće se to učiniti što brže.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније