Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina bussines [ I. P. ]

29. 07. 2022. 09:58 >> 09:55

MEĐUNARODNA TRŽIŠTA

Cijene barela nafte porasle za više od dva dolara

Cijene nafte u četvrtak su na međunarodnim tržištima porasle više od dva dolara po barelu poduprte smanjenim zalihama sirove nafte i rastom potražnje za benzinom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).


Cijena barela nafte na londonskom tržištu porasla je 2,09 dolara na 108,71 dolar, a na američkom 2,36 dolara na 99,62, prenosi SEEbiz.

"Rast svjetskih tržišta dionica, nakon povećanja kamatnih stopa američke centralne banke Fed te popuštanje kursa dolara, poduprli su cijene nafte. Tome u prilog idu i službeni sedmični podaci američke vlade o zalihama goriva", rekao je Tamas Varga iz PVM Oil Associatesa.

Zalihe sirove nafte u SAD-u pale su u prošloj sedmici 4,5 miliona barela, dok je potražnja za benzinom u SAD-u porasla 8,5 odsto, pokazuju podaci američke vlade.

U odvojenom izvještaju je Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) objavila da je barel korpe nafte njenih članica u srijedu koštao 108,11 dolara, što znači da je oslabio 1,25 dolara u odnosu na prethodni radni dan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније