Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

04. 07. 2022. 09:24 >> 09:32

AUSTRALIJA

Evakuacija oko 32.000 stanovnika Sidneja zbog poplava

Više od 32.000 stanovnika Sidneja i okoline evakuiše se ili priprema da napusti svoje domove danas, a najveći grad u Australiji, priprema se za najgore poplave u poslednjih 18 mjeseci.

Djelovi grada, koji ima pet miliona stanovnika ,suočeni su sa četvrtom vanrednom situacijom od poplava u godinu i po, a jaka kiša je u petak izazvala prelivanje visokih brana i rijeka.

Ministar za vanredne situacije Marej Vat izjavio je da po poslednjim informacijama postoje velike šanse da će poplave biti gore od prethodne tri koje su pogodile ta područja u poslednjih 18 mjeseci
Trenutne poplave mogu uticati na područja koja su uspjela da ostanu "suva" tokom prethodnih poplava, dodao je Vat.

Premijer države Novi Južni Vels Dominik Perote rekao je da je riječ o više od 32.000 ljudi kojima je naređena evakuacija i upozorio i da se očekuje da se taj broj poveća tokom nedelje.

Australijski meteorolozi saopštili su da je u nekim oblastima između Njukasla, sjeverno od Sidneja, i Vulongonga, južno od Sidneja, palo više od 100 centimetara kiše u prethodna 24 sata a u nekim oblastima više od 150 centimetara.

To je blizu prosječne godišnje količine padavina za priobalna područja Novog Južnog Velsa.

Opasnost od poplava najveća je u oblastima duž rijeke Hoksberi, na sjeverozapadu Sidneja, i rijeke Nepean na zapadu Sidneja.

Komesarka državne službe za vanredne situacije Karlin Jork rekla je da je jak vjetar rušio drveće, oštetio krovove i blokirao puteve. Savjetovala je da se ne putuje bez prijeke potrebe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније