Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z.

03. 07. 2022. 07:54 >> 07:50

SMANJUJU ZAVISNOST OD RUSIJE

Njemačka do početka 2023. otvara dva nova terminala za tečni gas

Njemački ministar za ekonomiju i klimu Robert Habek izjavio je danas da će Njemačka pustiti u pogon dva nova terminala za uvoz tečnog prirodnog gasa (LNG) do početka naredne godine, radi smanjenja energetske zavisnosti od Rusije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlada Njemačke iznajmila je do sada ukupno četiri plutajuća terminala za LNG, kako bi smanjila zavisnost od ruskog gasa.

"Dva broda su ove godine već postala dostupna, i počeće sa radom u Vilhelmshavenu i Brunsbutelu krajem 2022, odnosno početkom 2023. godine", rekao je Habek.

On je dodao da se napori radi odvajanja od Rusije kao snabdjevača gasom odvijaju brzinom koja "nikada ranije nije viđena u Njemačkoj".

Predsjednik njemačke regulatorne agencije za energetiku Klaus Miler izjavio je ranije danas da je moguće da će Rusija potpuno prestati da Njemačku snabdijeva gasom.

Evropska unija je tokom juna u cjelini po prvi put uvezla više LNG iz SAD nego gasa iz Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније