Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

18. 06. 2022. 23:00 >> 22:58
1

STRADAO 1961.

Belgija vraća zub porodici Patrisa Lumumbe

Belgijska administracija vratiće naredne sedmice zub prvog premijera Demokratske Republike Kongo Patrisa Lumumbe njegovoj porodici, piše britanski dnevnik "Gardijan". Zub je sve što je ostalo od Lumumbe, koji je bio borac protiv kolonijalizma u Africi, a kojeg su ubili separatisti i belgijski plaćenici 1961. godine.

Ubice su rastopile njegove ostatke u kiselini, a neki od njih su zadržali zub kao suvenir.

Lumumbin sin Roland rekao je da povratak zuba porodici znači da će konačno moći da "okončaju svoju žalost“.

"Ne mogu da kažem da osjećam radost, ali je pozitivno to što možemo da sahranimo našeg voljenog. Njegova duša sada može da počiva u miru", naglasio je Roland.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније