Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina business [ R.B. ]

26. 05. 2022. 14:19 >> 14:17

POSLJEDICE DEŠAVANJA U UKRAJINI

Emirati počeli da izvoze naftu u Evropu

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) krenuli su sa isporukama nafte u Evropu, pošto evropski kupci odbijaju uvoz iz Rusije zbog napada te zemlje na Ukrajinu.

Tanker Moscow Spirit, koji je unajmila kompanija Total Energy, plovi prema holandskoj luci Roterdam sa teretom od oko milion barela emiratske sirove nafte, prema podacima lučkih agencija za praćenje tankera koje je prikupio Bloomberg.

"Takođe, još jedan supertanker Total Energy-ja s naftom iz UAE plovi ka Egiptu i vrlo je moguće da će pošiljka završiti i u Evropi", dodaje njujorška agencija, prenosi Tanjug.

Posljednji put, pošiljke nafta iz UAE u Evropu isporučene su u maju 2020. godine, kada je covid-19 uzdrmao naftna tržišta.

Prije napada na Ukrajinu, Rusija je bila najveći snabdjevač Evrope sirovom naftom, a sada veliki dio od ukupnih količina, koje je ranije isporučivala Starom kontinentu, transportuju u Aziju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније