Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

24. 05. 2022. 08:50 >> 08:49

OŠTRE KRITIKE

Filipinski vođa ukorio Putina zbog ubistava civila

Odlazeći filipinski predsjednik Rodrigo Duterte oštro je kritikovao ruskog vođu Vladimira Putina zbog ubijanja nedužnih civila u Ukrajini navodeći da su njih dvojicu zvali ubicama, ali kako je rekao, on ubija kriminalce, a ne djecu i starije.

Duterte koji otvoreno zove Putina svojim idolom i prijateljem, ukorio ga je prvi put zbog ruske invazije na Ukrajinu u izjavama objavljenim danas kada je okrivio tromjesečni rat za skok globalnih cijena nafte koje su pogodile mnoge zemlje uključujući Filipine.

Naglašavajući da ne osuđuje ruskog predsjednika Duterte je izrazio neslaganje sa Putinovim označavanjem invazije kao "specijalne vojne operacije" rekavši da je to zapravo rat punih razmjera protiv "suverene zemlje".

Obraćajući se Putinu kao "prijatelju", i ruskoj ambasadi u Manili, Duterte ih je pozvao da prestanu sa bombardovanjem i granatiranjem stambenih četvrti i da dozvole nedužnim civilima da se bezbjedno evakuišu prije nego što krenu s bombardovanjem.

"Ja sam odlazeći i ne znam kako da riješim problem. Vi morate da riješite rat između Ukrajine i Rusije prije nego što može da se govori o vraćanju u normalnost", rekao je Duterte.

Duterte odlazi sa položaja 30. juna kada se završava njegov burni šestogodišnji mandat. On je vodio brutalnu borbu protiv droge u kojoj je ubijeno više od 6.000 osumnjičenih uglavnom sitnih prestupnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније