Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

20. 05. 2022. 23:03   >>  23:00

PAD PODRŠKE

Bajdenov rejting na najnižem nivou od ulaska u Bijelu kuću

Broj Amerikanaca koji podržavaju način na koji predsjednik Džozef Bajden obavlja funkciju pao je u maju na najniži nivo od njegovog stupanja na dužnost.

Svega 39 odsto odraslih Amerikanaca odobrava Bajdenov rad, što predstavlja dodatni pad u odnosu na april, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Asošiejted pres i Centra za istraživanje javnog mnjenja Nork (NORC).

Pad podrške Bajdenu praćen je sve dubljim pesimizmom među članovima njegove Demokratske stranke.

Da se SAD kreću u pravom smjeru ili da je stanje ekonomije dobro, u maju su rekle svega dvije od 10 odraslih osoba, dok su takav stav u aprilu izrazila tri od 10 ispitanika.

Pad podrške je naročito izražen među Bajdenovim demokratama. Dok je u aprilu 49 odsto demokrata reklo da se zemlja kreće u pravom smjeru, u maju je njihov broj pao na 33 odsto.

Bajdenov rad sada odobrava 73 odsto demokrata, dok u anketama AP-a i NORC-a iz 2021. godine taj procenat ni u jednom trenutku nije bio ispod 82 odsto.

Svega 18 odsto Amerikanaca smatra da su Bajdenove politike više pomogle nego naštetile ekonomiji, što je neznatni pad sa martovskih 24 odsto.

Rezultati majskog istraživanja pokazuju i da svega 38 odsto ispitanika podržava Bajdenov način rješavanja imigrantskih pitanja.

Bajdenov odnos prema Rusiji podržava 45 odsto Amerikanaca, dok 54 odsto ne odobrava, što se ne mijenja od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

Najnovija anketa pokazuje i da svega 21 odsto Amerikanaca ima "znatno povjerenje" u Bajdenovu sposobnost da se nosi sa situacijom u Ukrajini, 39 odsto ima izvjesno povjerenje, dok 39 odsto kaže da gotovo da nema povjerenje po tom pitanju.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније