Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

14. 05. 2022. 17:40   >>  17:41

TEKSAS

Zatvorenik napao policajca, oteo autobus i pobjegao

Vlasti Teksasa od petka tragaju za zatvorenikom koji je služio doživotnu kaznu zatvora a koji je pobjegao iz zatvorskog autobusa nakon što je ubo policajca, oteo vozilo i sa drugim zatvorenicima izmakao organima pravde. Kako piše Rojters, Gonzalo Lopez (46), koji je osuđen za ubistvo 2005. godine i pokušaj ubistva policajca, pobjegao je u okrugu Leon, oko 110 milja sjeverno od Hjustona. Vjeruje se da je nenaoružan, ali opasan.

Incident se dogodio kada je Lopez provalio u prostor za vozača autobusa i nepoznatim predmetom ubo policajca koji je vozio u ruku, rekao je portparol policije Teksasa Robert Hurst. Nije jasno kako se Lopez oslobodio lisica. 

Uslijedila je tuča između vozača i zatvorenika, a Lopez je pokušao, mada nije uspio, da zgrabi pištolj policajca. Zatvorenik je potom skočio na vozačevo sjedište i krenuo da bježi autobusom. 

U to vrijeme službenik policije stacioniran u zadnjem dijelu je iskočio kroz vrata za hitne slučajeve i puškom pucao u zadnje gume autobusa, ali je Lopez uspio da nastavi da vozi oko kilometar prije nego što je motor prestao da radi.

Policajci su knreuli niz autoput i sustigli vozilo, pucajući u Lopezovom pravcu dok je trčao preko obližnjih farma, rekao je portparol. Vlasti nisu sigurne da li je Lopeza pogodio neki metak.

Autobus je prevozio 16 zatvorenika na putu od zatvora u Gejtsvilu do Hantsvila gde je Lopezu bio zakazan ljekarski pregled.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније