Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

21. 10. 2021. 23:20 >> 23:22

BIVŠI ITALIJANSKI PREMIJER

Berluskoni oslobođen optužbi u aferi Rubigejt

Bivši italijanski premijer i biznismen Silvio Berluskoni oslobođen je danas optužbe u aferi podmićivanja jednog muzičara tokom večeri nazvanih "bunga-bunga", saopštio je sud u Sijeni.

To suđenje je dio afere Rubigejt i skandala razvratnih večeri, protiv kojih se vode sudski postupci protiv Berluskonija (85).

Suđenje se odnosilo na podmićivanje jednog muzičara kako ne bi prijavio večeri na koje je Berluskoni dovodio mlade žene u svoju luksuznu vilu kod Milana.

Odbrana je uvjerila sud da je novac koji je Berluskoni dao muzičaru Danilu Marijaniju zapravo bio honorar, a ne podmićivanje.

U aferi Rubigejt, Berluskoni i još 28 osoba optuženo je za lažna svjedočenja i manipulisanje svjedocima. Kako je ranije naveo sud, bivši premijer je davao novac raznim ljudima, mladim ženama i muzičarima da ne govore o večerima koje je organizovao.

Berluskoni je ranije osuđen na sedam godina zatvora zbog prostitucije s maloljetnicama za vrijeme organizovanih večeri. Kazna je u žalbenom postupku ukinuta.

Bivši desničarski premijer boravio je nekoliko puta u bolnici posljednjih mjeseci. Zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja ročišta na ovom suđenju su morala da budu odložena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније