Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

19. 09. 2021. 13:16   >>  13:17 1

ITALIJA

Raste broj zainteresovanih za vakcinaciju

U Italiji je ove sedmice porastao broj zakazanih termina za vakcinaciju protiv kovida-19, poslije odluke vlade da proširi na sve zaposlene potrebu podnošenja obavezne zdravstvene sa potvrdom o negativnom testu ili dokazom o vakcinaciji ili izlječenju, navele su vlasti.

Na nacionalnom nivou zabilježen je opšti porast zakazanih termina za dobijanje prve doze sa 20 na 40 odsto u odnosu na prošlu nedjelju, rekao je sinoć general Frančesko Filjuolo, zadužen za program vakcinacije.

Juče je broj zakazanih termina za prvu dozu bio 35 odsto veći u odnosu na prethodnu subotu, rekao je on.

Gotovo 41 milion ljudi u Italiji dobilo je dvije doze vakcine prema podacima vlade, što je oko 76 odsto populacije starije od 12 godina.

Međutim vlasti, zabrinute zbog posljednjih otpora prema vakcini kako se približava sezona gripa, odlučile su ove nedjelje da prošire "Zelenu propusnicu" na sva radna mjesta, javna i privatna.

Propusnica je uvedena u avgustu za muzeje, sportske događaje i boravak u zatvorenim restoranima, a sadržala je ili potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o izlječenju od kovida-19 ili negativan test.

Ove nedjelje premijer Mario Dragi objavio je da se ona od 15. oktobra odnosi na sva radna mesta, sa tim da će zaposleni koji odbiju da je primijene biti suspendovani bez plate. Osobe izuzete iz zdravstvenih razloga imaju prava na besplatne testove.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније