Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

12. 08. 2020. 10:11 >> 10:17

PAD OD REKORDNIH 20 ODSTO

Ekonomija Velike Britanije u recesiji

Ekonomija Velike Britanije zvanično je pala u recesiju poslije 11 godina, jer je u drugom tromjesečju pala za rekordnih 20,4 odsto, što je posljedica uvođenja restriktivnih mjera u borbi protiv korona virusa.

Zavod za nacionalnu statistiku zabilježio je pad od 2,2 odsto u prva tri mjeseca, a zatim u aprilu 20,4 odsto što je najveći mjesečni zabilježeni pad svih vremena.

Za razliku od drugih zemalja, britanska agencija za statistiku pruža mjesečne cifre koje prate kvartalne cifre i one pokazuju neku nadu da se ekonomija oporavlja nakon ublažavanja nekih ograničenja zaključavanja.

U junu, kada je dozvoljeno ponovno otvaranje prodavnica koje prodaju proizvode koji nijesu neophodni, britanska ekonomija je rasla po mjesečnoj stopi od 8,7 odsto.

"Ekonomija je počela da se oporavlja u junu, kada su se prodavnice ponovo otvorile, fabrike počele da povećavaju proizvodnju i građevinska industrija je nastavila da se oporavlja", rekao zvaničnik Zavoda za statiku.

Britanska vlada se nada da će sa popuštanjem mjera posljednjih mjeseci, poput ponovnog otvaranja ugostiteljskog sektora u julu, omogućiti privredi da nastavi sa oporavkom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније