Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 05. 2018. 14:07   >>  13:57

IZRAELSKI PREMIJER

Netanjahu: Izrael protiv Irana na tri fronta

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da Izrael djeluje protiv Irana na tri fonta, sprečavanjem da razvije nuklearno oružje, radeći protiv iranskog vojnog učvršćivanja u Siriji i transfera oružja iz Sirije u Liban, te prozvodnje tog oružja u Libanu.

 

 

 

"Svo to oružje je namijenjeno da bude upotrijebljeno protiv Izraela i naše je pravo, kao dio prava na samoodbranu, da spriječimo proizvodnju i transfer", rekao je Netanjahu na početku sjednice vlade, prenijeli su izraelski mediji.

Izraelski lider je to kazao nakon navodnog izraelskog udara iz libanskog vazdušnog prostora u četvrtak uveče na metu libanskog Hezbolaha u Sriji.

Sirijska ospervatorija za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji navela je da je u tom udaru pogođena vojna baza u kojoj su snage Hezbolaha i drugih saveznika sirijskog predsjednika Bašara Asada.

Netanjahu je obavijestio ministre da je razgovarao s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom tokom vikenda i da je izrazio svoje poštovanje odlučnog stava američke vlade protiv nuklearnog programa Irana i iranske agresije u regionu.

"Iranski režim je glavni faktor podrivanja stabilnosti na Bliskom istoku i kampanja protiv iranske agresije nije gotova. Mi smo i dalje usred nje", rekao je izraelski premijer.Osvrćući se na situaciju u pojasu Gaze,

Netanjahu je rekao da Izrael neće tolerisati napade sa te palestinske teritorije."IDF (Izraelske odbrambene snage) rade non-stop da odbrane državu Izrael, da zaštite njene građane i odbrane njene granice", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније