Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

04. 10. 2017. 12:59 >> 12:28

SA DELEGACIJOM

Erdogan u zvaničnoj posjeti Iranu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je u jednodnevnu zvaničnu posjetu Iranu u svijetlu poboljšanih bilateralnih odnosa i pored nesuglasica o nekim regionalnim pitanjima.

 

 

 

Erdogan, koji je posljednji put posjetio Iran 2015. godine, stigao je danas u Teheran zajedno s delegacijom turskih privrednika, političkih i vojnih zvaničnika, a tokom dana bi trebalo da se sastane s predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem i vrhovnim vođom, ajatolahom Alijem Hameneijem.

Predviđeni su sastanci o ekonomskoj, trgovinskoj i strateškoj saradnji.Iran i Turska imaju slične stavove o regionalnim pitanjima, posebno o Kurdistanu, suprotstavljajući se referendumu o otcjepljenju te pokrajine od Iraka.Iran i Turske su takođe angažovane zajedno s Rusijom u postizanju mirovnog dogovora u Siriji.

Te tri zemlje su pokrovitelji mirovnih pregovora između zaraćenih strana u Siriji.

Ti pregovori se održavaju u Astani. Turske vlasti podržavaju sirijsku opoziciju a Iran snage predsjednika Bašara el Asada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније