Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Б.Б.

29. 11. 2023. 20:19 >> 06:42

VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno, uveče slaba kiša i susnježica

Na sjeveru Crne Gore pretežno oblačno tokom većeg dijela dana uglavnom suvo, kasno popodne i naveče kiša u najvišim planinama susnježica koja će preći u kišu. Duvaće jak na udare olujni južni vjetar. Najviša dnevna temperatura biće dostignuta u kasnim popodnevnim satima i kretaće se od 6 do 12 stepeni. Na jugu, pretežno oblačno mjestimično i povremeno sa slabom kišom. Kasno popodne i naveče tokom noći jača kiša. Duvaće jak na udare i vrlo jak južni vjetar. Temperatura do 18 stepeni.

More talasasto popodne i naveče jače talasasto do uzburkano. Vjetar, jak na udare i vrlo jak južnih smjerova. Temperatura mora oko 17 stepeni.

Narednih dana, na sjeveru, u petak, oblačno, vjetrovito sa kišom u perifernim sjevernim predjelima osjetno manje kiše i duži periodi suvog vremena. Duvaće jak do vrlo jak južni vjetar sa olujnim udarima. U subotu oblačno, prijepodne duži periodi suvog vremena popodne i naveče kiša. Kasno tokom noći u subotu na nedjelju, osjetno zahlađenje, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Duvaće jak do vrlo jak južni vjetar koji će kasno tokom noći skrenuti na sjeverni.

Na jugu, u petak i subotu oblačno, vjetrovito i nestabilno sa kišom i grmljavinom, povremeno jača kiša i obilnija količina padavina. Duvaće jak na udare i vrlo jak južni vjetar uz obalu očekuju se olujni udari južnog vjetra. Zbog snažnog dejstva toplog južnog vjetra, očekuje se neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine, a tokom noći u subotu na nedjelju zahlađenje i sjeveroistočni vjetar.

EVROPA

Visinski ciklon sa centrom u oblasti Baltika sa hladnom vazdušnom masom, u sjevernim predjelima i u širem regionu Baltika usloviće hladno vrijeme sa slabim snijegom. Ostali najveći dio kontinenta biće pod uticajem visinske jugozapadne atmosferske struje koja donosi kišu na zapadu i jugozapadu Evrope u regionu Španije, Francuske pa sve u pravcu Alpa, Italije i dio centralne Evrope. Jug Evrope sa zapada prema istoku biće pod uticajem tople vazdušne mase i natprosječne temperature za ovo doba godine. Temperatura vazduha od ledenih minus pet stepeni u Helsinkiju do 22 u Atini.

BALKAN

Na zapadu i sjeveru Balkana pretežno oblačno sa jakim južnim vjetrom, u regionu Slovenije i Dalmacije kiša i pljuskovi sa grmljavinom, do kraj dana kiša će se proširiti na veći dio zapadnog i jugozapadnog Balkana. Na istoku i jugu promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima. Najviša dnevna temperatura do 22 stepena.

Zanimljivost

29. novembra 1961. godine u Baru izmjerena je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori od 23 stepena, a temperaturna amplituda, kao razlika između najviše i najniže izmjerene temperature, samo za današnji dan na teritoriji Crne Gore iznosi 50 stepeni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније