Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ TVCG ]

28. 11. 2023. 06:36 >> 08:43

VREMENSKA PROGNOZA

Na sjeveru snijeg, na primorju kiša

U Crnoj Gori danas pretežno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. U višim planinskim predjelima na sjeveru smjenjivaće se kiša, susnježica i snijeg.

Na sjeveru oblačno sa kišom i susnježicom, a u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Mjestimično jače padavine. Duvaće jak na udare vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 stepeni.

Na jugu oblačno i jako nestabilno sa kišom i grmljavinom, mjestimično obilna količina kiše, kasno popodne i naveče osjetno manje kiše.

U planinama susnježica i snijeg koji će prelaziti u kišu. Popodne osjetno manje kiše. Duvaće jak južni vjetar koji će do kraja dana preći u zapadni. Temperatura vazduha do 16 stepeni.

 

More će biti talasasto do jače talasasto, očekuje se podizanje nivoa mora i agresivniji uticaj na obalni dio. Vjetar, jak na udare i vrlo jak južni i jugozapadni. Temperatura mora oko 17 stepeni.

 

Na sjeveru, u srijedu, hladnije, umjereno do pretežno oblačno, povremeno slabe padavine u nižim predjelima kiša i susnježica u ostalim slab snijeg.

U četvrtak, pretežno oblačno i toplije, povremeno sa kišom u planinama sunsježica. U četvrtak ponovo jačanje južnog vjetra.

Na jugu, u srijedu promjenljivo oblačno mjestimično moguća je vrlo slaba kiša na prekide a u najvišim planinama vrlo slaba susnježica.

U četvrtak, promjenljivo do pretežno oblačno povremeno sa kišom, naveče - tokom noći jača kiša. Temperatura u osjetnom porastu.

 

Prognoza za Evropu 

Najveći dio kontinenta danas će biti pod uticajem prostranog dubokog visinskog ciklona sa centrom u oblasti Baltika u sklopu ciklona cirkuliše veoma hladna vazdušna masa, koja će zahvatiti najveći dio Evrope osim područje Mediterana i jugoistok kontinenta.

Ovaj sistem iznad Evrope donosi hladno vijeme i slabije sniježne padavine a na jugoistoku Evrope obilnu kišu u najvišim planinskim predjelima intenzivne sniježne padavine.

Narednih dana do kraja sedmice, aktuelna ciklonska aktivnost na jugoistoku kontineta donosi seriju kišnih talasa.. Temperatura vazduha od ledenih minus 7 stepeni u Oslu do 19 u Atini.

 

Prognoza za Balkan 

Područje Balkana biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja donosi oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i grmljavinom u planinama snijeg.

Ciklonska aktivnost narednih dana tokom ove sedmice, na istočnoj obali Jadranskog i Jonskog mora pa po dubini kopna će isporučiti obilniju količinu kiše sa rizikom od obilne količine vode i vremenskih nepogoda.

Najviša dnevna temperatura do 19 stepeni.

 

Zanimljivost

U Rožajama je 27. novembra 1989.godine izmjerena najniža temperatura vazduha za taj dan u Crnoj Gori od minus 21,5 stepeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније