Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ RTS ]

23. 10. 2024. 19:37 >> 19:37
Čitaj mi:

Nastavak suđenja Belivukovoj grupi

Svjedočio Lalić: Vođe imale povjerenja u Draganića, kuća u Ritopeku bila na ime njegove supruge

Ispitivanjem okrivljenog - saradnika Srđana Lalića u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje pripadnicima organizovane kriminalane grupe Veljka Belivuka, koji se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Odgovarajući na pitanja optuženog Vlada Draganića, Srđan Lalić je rekao da su vođe ove grupe imale povjerenja u Draganića, kao i da je njemu ostalo u sjećanju da je kuća u Ritopeku bila na ime Draganićeve supruge.

Draganić je Lalića detaljno ispitivao o kući u Ritopeku, stanu koji je, kako je naveo Lalić, Draganić dobio od Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su oni uzeli preko Radoja Zvicera.

Lalić je naveo da je Draganić prilikom dolaska Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, imao zadatak da puca na njega u slučaju da Vukićević dođe naoružan.

Okrivljeni-saradnik je ranije ispričao da je Vukićević prilikom ulaska u dvorište kuće, a izlaska iz automobila, izvadio pištolj i opalio jedan metak, ali ga je on (Lalić) udario, a ostali pripadnici grupe savladali i oborili na zemlju.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Lalić je rekao da je nakon tog ubistva Draganić dobio Ljepojin sat, koji je bio limitirana serija i vrlo vrijedan.

Lalić je naveo da je kamerom u satu opremio muškarca koji je otišao da preuzme eksploziv od osoba koje su mu i pokazale kako da rukuju tim eksplozivom.

Dodao da su snimci preuzimanja obrisani nakon što su izuzete fotografije osoba koje su im predale eksploziv, koji je kasnije prevezen u kuću u Ritopeku.

Lalić je završio sa svjedočenjem, a nakon pauze trebalo bi da počne saslušanje sljedećeg okrivljenog-saradnika, Bojana Hrvatina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније