Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Beta ]

20. 10. 2024. 13:33 >> 13:47
43
Čitaj mi:

RAZGOVOR SA PUTINOM

Vučić izrazio nadu da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je danas telefonom razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, povodom 80 godina od oslobođenja Beograda, te da su pričali i o drugim političkim i ekonomskim temama.

Vučić je u video objavi na Instagramu kazao da je tokom razgovora sa Putinom, prvom nakon dvije i po godine, "izrazio nadu da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji".

"Imali smo dobar otvoren dug i sadržajan razgovor. Razmijenili smo mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima ali i onim ekonomskim i zahvalio sam Putinu što je obezbijedio dovoljne količine gasa Srbiji (šest, plus dva, plus tri miliona kubnih metara) po veoma povoljnim cijenama za ovu zimu", kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je kazao da je takođe pokazao zahvalnost za podršku koju je Rusija pružila naporima Srbije u Ujedinjenim nacijama i podršku teritorijalnom integritetu.

Predsjednik Srbije je ranije naveo da će najkasnije do 21. oktobra obavijestiti javnost da li će prihvatiti poziv Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a koji će biti održan od 22. do 24. oktobra u Kazanju.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније