Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. / P. R. [ RTS, Beta ]

18. 10. 2024. 12:10 >> 12:17
Čitaj mi:

Kompanija Sloboda

"U eksploziji povrijeđena dva radnika, jedan zadržan na bolničkom liječenju"

Kompanija Sloboda iz Čačka saopštila je da su u jutrošnjoj eksploziji u jednom od pogona povrijeđena dva radnika, od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju.

U saopštenju su naveli da je u 8 časova došlo "do tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica" i da je povrijeđenim radnicima "odmah ukazana medicinska pomoć".

"Jedan radnik je nakon pregleda pušten na kućno liječenje, dok je drugi povrijeđeni radnik, koji je u stabilnom zdravstvenom stanju, zadržan na bolničkom liječenju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kompanija preduzima "sve potrebne mere u cilju nastavka proizvodnog procesa".

Čačanska bolnica saopštila je da je na urgentno odjeljenje primljen muškarac od 36 godina sa opekotinama lica i vrata i povredom desne ruke i da je smješten na odjeljenje intezivne nege.

Ranije, premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da je potrebno da se sačeka da policija i vojna policija da izvrše uviđaj.

"Najvažnije je da se povrijeđeni ljudi oporave i vrate porodicama i poslu. U fabrici se radi sa opasnim materijalima i vrlo zapaljivim eksplozivima", rekao je Vučević.

On je naveo da je fabrika "Sloboda" u Čačku jedna od najboljih fabrika u namjenskoj industriji.

U dvije eksplozije koje su se dogodile 2021. godine u rasponu od 15 dana povrijeđena su tri radnika fabrike, a uzrok eksplozija javnosti nije saopšten.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније