Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ RTS ]

29. 09. 2024. 19:29 >> 19:29
23
Čitaj mi:

NA ZAHTJEV POSLANIKA

O litijumu sjutra na vanrednoj sjednici Skupštine Srbije

Na zahtjev 86 narodnih poslanika u Skupštini Srbije, sjutra u 14 sati, počeće vanredna sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o litijumu.

Prethodno će poslanici, u prepodnevnim satima, završiti raspravu o rebalansu budžeta.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić sazvala je Treće vanredno zasijedanje za sjutra. 

Poslanici opozicije predložili su početkom septembra izmjene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici, kojima se traži zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora.

Opozicioni poslanici, kao i samostalni su inicijativu za održavanje sjednice podnijeli 10. septembra.

Istog dana je Brnabić najavila da će predlog staviti na dnevni red u skladu sa zakonskim rokovima.

"Lično, jedva čekam ovu sjednicu, da vidimo zaista ko je za šta odgovoran u ovoj zemlji, što se tiče ovog projekta u posljednje 23 godine", rekla je tada Brnabić na konferenciji za novinare.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније