Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta ]

13. 09. 2024. 19:59 >> 20:03
18

O SITUACIJI NA KOSOVU

Vučić: Kurti šalje batinaše da provociraju Srbe na sjeveru, da bi ih prebijali

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da do incidenata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice dolazi tako što kosovski premijer Aljbin Kurti pošalje "petoricu batinaša" iz kosovske policije da se "šepure i da provociraju", a da onda "dođu neka druga dvojica i isto tako na albanskom prijete, dobacuju i psuju", na šta odreaguju Srbi.

"A onda oni izvade značke i kažu, e mi smo policija, i pretuku ih", rekao je Vučić u obraćanju iz Palate Srbija.

On je kazao da su mladići koji su uhapšeni prije nekoliko dana u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice uhapšeni na takav način, da bi ih policija "ubacila u kola i pretukla ih".

Vučić je ocijenio i da će Kurti "otvoriti most na Ibru", koji spaja južni dio Kosovske Mitrovice u kome žive Albanci, sa sjevernim dijelom, u kome žive Srbi.

"Otvaraće most na Ibru, što je dokaz da žele sukobe, i uradiće to", kazao je Vučić.

On je istakao da Srbija "neće u rat".

"Hoćemo u miru i na pametan način da se izborimo za svoja prava. Na sve će da napadaju ali ćemo da pronalazimo odgovor, opstajaćemo i što više oni napadaju mi ćemo više da činimo za naš narod. A oni mogu da sanjaju o svojoj nezavisnosti, članstvu u UN i mnogim drugim stvarima", zaključio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније