Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

01. 09. 2024. 21:59 >> 22:11
Čitaj mi:

DODIK

"Nećemo odustati od RS, bez obzira na američke prijetnje sankcijama"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nikad neće odustati od RS, bez obzira na to koliko američki zvaničnici, poput američkog diplomate Džejmsa O'Brajana, prijetili sankcijama.

Dodik je rekao da se RS neće neće povinovati američkim, već interesima svog naroda.

"Njihova nastojanja da uruše RS pretvaraju se u cinične pokušaje da sve koji brane Srpsku kažnjavaju sankcijama, koje se zloupotrebljavaju", rekao je on novinarima u Sitnici kod Ribnika.

Navodeći da SAD prijete da će se "obračunati sa svima onima koji se ne povinuju američkim interesima u BiH", Dodik je konstatovao da se politički vrh RS neće povinovati američkim interesima, već interesima tog bh. entiteta i srpskog naroda.

Dodao je da je O'Brajan bio među onima koji su kreirali Dejtonski mirovni sporazum, ocijenivši da sadašnje ponašanje američkog diplomate pokazuje da je to bila prevara.

"Dejtonski mirovni sporazum je bio prevara za Srbe. Mi smo trebali da budemo navučeni na potpisivanje, a čim je potpisan krenulo se u njegovo urušavanje i razgradnju", naveo je Dodik.

Dodao je da "za to što oni rade optužuju Milorada Dodika, Željku Cvijanović i ostale koji brane Dejtonski mirovni sporazum".

"Mi ništa drugo ne tražimo, osim da se poštuje Ustav i Dejtonski sporazum", rekao je predsjednik RS.

Prema njegovim riječima, "ako je nešto besmisleno i ne može da funkcioniše treba naći drugo rješenje".

"Bez obzira koliko O'Brajan galamio oko toga, dio razumnih Amerikanaca iz tog vremena, shvatajući da BiH ne može da uspije, napravio je međuentitetsku granicu. To nije slučajno", ocijenio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније