Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ N1 ]

22. 08. 2024. 14:27 >> 14:27

traga se i za bebom

Osam tijela izvučeno iz Drine nakon što se prevrnuo čamac pun migranata

Pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske pronašli su osam tijela osoba u rijeci Drini kod Bratunca, gdje se rano jutros prevrnuo čamac sa tridesetak migranata, izjavio je Vlada Rančić, vođa spasilačkog tima Uprave civilne zaštite RS.

„Jutros oko 6 sati, prilikom nelegalnog prelaska granice, došlo je do prevrtanja čamca. Tačne informacije još nemamo, trenutno je pronađeno osam osoba. Nažalost, pretpostavljamo da se traga za jednom bebom i njenom majkom. To je ono s čim trenutno raspolažemo,“ kazao je Rančić novinarima.

Dodao je da su na terenu spasilački timovi, pripadnici graničnih policija BiH i Srbije, ronioci i vatrogasci, i da svi udruženo rade. „Nažalost, mislimo da neće biti preživjelih, ali da bar pronađemo tijela (…) Svi mogući resursi su na terenu“, naglasio je Rančić.

U Policijskoj upravi Zvornik, Srni je ranije rečeno da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.

Ovaj slučaj Granična policija prijavila je policiji jutros u 5.20 časova.

Pretpostavlja se da su čamci sa migrantima krenuli preko Drine iz mjesta Drlače, oko 12 kilometara od Ljubovije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније