Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J.

21. 08. 2024. 10:45 >> 10:48
13
Čitaj mi:

BRNABIĆ

"Nadam se da se Vučić neće povući iz politike, takvog neće biti 300 godina"

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da se predsjednik države Aleksandar Vučić neće povući 2027. godine iz politike, jer, kako je naglasila, garantuje da takvog čovjeka neće biti u Srbiji narednih 300 godina.

"Ne postoji čovjek koji je 100 odsto posvećen Srbiji sem Vučuć. Ja imam vremena za privatni život, ne razmišljam svakog trenutka o protestima i ko daje novac da se vlast sruši. Ne, ali Vučić nema privatni život", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Kako je navela, ako bi se Vučić povukao iz politike 2027, "niko više neće razmišljati o Srbiji non stop".

"Svi bismo ostali tu da, da izvinite, da mrsimo i zaluđujemo narod radi parčeta vlasti", rekla je ona.

Kazala je i da su protesti zapravo protiv Vučića, ali su "prvi put otišli u nešto drugačije - protiv bilo kakve nauke, napretka, koji će, ako uspiju zaustaviti sve" i da joj je "žao što to opozicija ne vidi, ali ni mnogi naučnici".

"Sada imate histeriju koju su ti protesti napravili, koju su ne samo podržani već i inspirisani od stranke Šolakovih medija, koji iz dana u dan plasiraju laži da bi stvarali histeriju i paniku", rekla je Brnabić. Ona je navela da se zbog toga u ovom upisnom roku na Rudarsko-geološkom fakultetu upisalo najmanji broj studenata u odnosu na raspoloživa mjesta.

Brnabić je rekla da je mnogo novca uloženo u rušenje Vučića, u 2034. i polovini ove godine skoro 79 miliona eura, oko tri puta više nego prije par godina, zato što se Srbija, naglasila je, odvažila da samostalno donosi odluke.

"Litijum za Srbiju znači samostalnost, bogatstvo, snagu", rekla je Brnabić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније