Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

21. 08. 2024. 09:49 >> 09:58
Čitaj mi:

Ministar spoljnih poslova Srbije

"Neko mora da odgovara za terorističke prijetnje upućene ambasadama Srbije"

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da "neko mora da odgovara" za terorističke prijetnje upućene na adrese ambasada Srbije u Austriji i Njemačkoj, kakve je zatim dobila i Ambasada u Bernu.

„Naše institucije su u kontaktima sa tim zemljama, naša konzularna predstavništva i naši građani su bezbjedni“, rekao je Đurić za RTS.

On je kazao da za prijetnje upućene srpskim ambasadama, osim osobe „koju su odabrali da vrši te prijetnje“, moraju da odgovaraju „i oni čija politika dovodi do toga“ da se ekstremizam uvodi kao metod političkog pritiska.

„Terorizam je oduvijek odraz nemoći i odraz svijesti da se gubi tlo pod nogama. Nas ovo neće ni zaplašiti ni spriječiti u našem djelovanju. Nećemo se povući pred terorom, naprotiv, ujedinićemo se“, rekao je Đurić.

Đurić, koji je i bivši direktor vladine Kancelarije za Kosovo, rekao je da će „svaka srpska ambasada i konzulat biti mala kancelarija za Kosovo „povodom zastupanja državne politike o tom pitanju".

Ministar spoljnih poslova Srbije je kazao i da se u narednom periodu očekuje posjeta „čitave plejade najvećih zvaničnika“, kao i da „gotovo svakodnevno“ predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa evropskim i svjetskim liderima.

„Za Srbiju je članstvo u EU jedan od strateških prioriteta“, zaključio je Đurić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније