Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. [ Tanjug ]

19. 08. 2024. 12:48 >> 12:48
1
Čitaj mi:

DAČIĆ

Srpska policija prati oko 100 pripadnika vehabijskog pokreta koji mogu da budu opasni

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da policija prati oko 100 pripadnika vehabijskog pokreta, za koje se procjenjuje da bi mogli da budu opasni.

"Prate se u smislu toga da da postoji mogućnost da budu opasni, odnosno da učestvuju u nekim terorističkim aktivnostima", rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je dodao da vehabijski pokret postoji dugi niz godina i decenija i da se smatra ekstremnim, ali da nisu svi pripadnici pokreta opasni po društvo.

Dačić je istakao da je vehabija Senad Ramović Becan, koji je u subotu ubijen u okršaju sa policijom u selu Hotkovo kod Novog Pazara pošto je prethodno pucao na policiju, najveću štetu nanio upravo muslimanskom narodu i podsjetio da je on bio uhapšen 2007. godine i da je htio da ubije tadašnjeg muftiju Muamera Zukurlića.

Dačić je za tv Pink rekao da je političkim strankama zabranjeno da se finansiraju iz inostranstva, a da NVO imaju pravo iako se i one miješaju u politiku.

"U mnogim zemljama na svijetu se donose zakoni protiv toga, upravo da bi se zaštitila ta domaća politička scena. Da se tako nešto desi u Americi, oni bi od toga napravili svjetsku senzaciju. Sjećate se da je FBI vodio istragu da li je Rusija uticala na izbore u Americi", rekao je Dačić.

On je dodao da bi u Srbiji i pokušaj da se takav zakon uvede bio karakterisan kao da nije u skladu sa evropskim standardima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније