Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Mina business ]

19. 08. 2024. 10:09 >> 10:10
Čitaj mi:

podaci zavoda za statistiku

Kruzeri doveli 350.000 putnika u Hrvatsku, najviše posjeta imao Dubrovnik

Strani brodovi-kruzeri po hrvatskom Jadranu su u prvoj polovini govine obavili 244 kružna putovanja ili sedam odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, a njima je došlo oko 350 hiljada putnika ili 24 odsto više, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U junu su na Jadranu strani kruzeri ostvarili 100 kružnih putovanja, što je dva odsto manje nego u junu prošle godine, dok je u svim ostalim mjesecima od početka godine broj tih putovanja lagano rastao.

Međutim, i u junu je s manje kružnih putovanja brodova registrovan veći porast putnika na njima – došlo ih je 142,6 hiljade ili 18,6 odsto više nego u junu prošle godine, prenosi SEEbiz.

Kao i na nivou prvih šest mjeseci, tako je i u junu najviše stranih kruzera doplovilo pod zastavama Bahama i Malte, a na tim je brodovima bilo i najviše putnika, oko 90 hiljada samo u junu, i oko 175 hiljada u prvih šest mjeseci.

Stranih brodova-kruzera koji su na Jadranu u prvih šest mjeseci obavljali kružna putovanja bilo je 57 ili jedan više nego u isto vrijeme prošle godine, ali su ostvarili 244 kružna putovanja, što je sedam odsto više.

Na tim je brodovima došlo 350,5 hiljada putnika, što je 67,7 hiljada putnika ili 24 odsto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

Statistika pokazuje i da su kruzeri nešto kraće nego lani boravili u Hrvatskoj, 524 dana ili 2,2 odsto manje.

Najviše je kružnih putovanja ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, među lukama najviše posjeta je imao Dubrovnik, te Split, Zadar, Hvar, Korčula, Šibenik i Rovinj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније