Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M. [ Beta ]

14. 08. 2024. 12:48 >> 12:50
Čitaj mi:

U ODNOSU NA JUN

U Sjevernoj Makedoniji u julu deset puta veći broj zaraženih kovidom-19

U Sjevernoj Makedoniji u julu je prijavljeno 250 slučajeva kovida-19, desetostruko više nego u junu, a jedan zaraženi je preminuo, objavio je državni Institut za javno zdravlje (IJZ).

Kako se navodi u mjesečnom izvještaju IJZ o kretanju akutnih zaraznih bolesti, u julu najveći broj zaraženih kovidom prijavljen je u Skoplju (148), a najveća incidencija registrovana je u Kavadarcima (43,0/100.000).

Tokom jula u Sjevernoj Makedoniji je, prema tom izvještaju, registrovana je jedna preminula osoba povezana sa kovidom-19.

Najveći broj zaraženih, 74 pacijenta ili 29,6 odsto, je u starosnoj grupi od preko 60 godina i kod djece do devet godina – 45 oboljelih ili 18 odsto.

U starosnoj grupi od 30 do 39 godina registrovano je 38 osoba, u starosnoj grupi 40-49 godina 35 pacijenata, u starosnoj grupi od 50 do 59 godina 26 pacijenata, a najmanji broj pacijenata – 10, prijavljen u dobi od 20 do 29 godina i 10 do 19 godina.

U laboratorijama u Sjevernoj Makedoniji koje sprovode molekularna i antigena ispitivanja na prisustvo SARS-CoV-2, tokom jula testirano je ukupno 906 materijala, što je dvostruko više nego mjesec ranije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније