Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

20. 07. 2024. 20:17 >> 20:17
Čitaj mi:

HRVATSKA

Carinik i prevoznik ljekova iz Srbije pod istragom zbog mita od 150 €

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je donio rješenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog carinika i jednog državljanina Srbije zbog sumnja na počinjenje krivičnih djela primanja i davanja mita, saopšteno je danas.

Na temelju krivične prijave Policijske uprave vukovarsko-sremske, USKOK osnovano sumnja da je hrvatski carinski službenik (49) u srijedu na graničnom prijelazu Ilok tražio i dobio mito od 50 eura od državljanina Srbije (39), prenijela je agencija HINA.

Prilikom izlazne carinske kontrole, carinik je predočio vozaču iz Srbije da izmjerena težina robe u vozilu ne odgovara podacima iz carinske deklaracije, te je od njega tražio 50 eura da to ne tretira kao prekršaj.

Vozač je predao traženi iznos, ali je carinik od njega tražio dodatni novčani iznos pošto je vidio da se radi o prevozu ljekova vrijednosti 72.150 eura.

Vozač je odbio da plati dodatni mito, a carinik je sačinio prekršajni nalog, ali ga vozaču nije predao, nego je po završetku smjene otišao s graničnog prijelaza.

USKOK je sudiji istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika, ali nije prenijeto kojeg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније