Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Mina ]

15. 07. 2024. 14:32 >> 08:28

PREVENCIJA POŽARA

Uvedena zabrana kretanja u šumama u Sjevernoj Makedoniji

U Sjevernoj Makedoniji danas je uvedena potpuna zabrana kretanja u šumama i po šumskom zemljištu. Tu zabranu je uvelo makedonsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na zahtjev Javnog preduzeća Nacionalne šume, zbog, kako se navodi, povećane opasnosti i prevencije pojave šumskih požara na otvorenom prostoru.

Kako je saopštilo Ministarstvo, potpuna zabrana kretanja u šumama i po šumskom zemljištu uvodi se na teritoriji kojom gazduje Javno preduzeće Nacionalne šume, počinje od 15. jula i trajaće do dana ukidanja od šest do 20 sati.

Potpuna zabrana kretanja u šumama, precizira se, trajaće do procjene da je smanjen rizik od šumskih požara, a kretanje u šumama biće dozvoljeno samo uz pismeno odobrenje podružnica preduzeća Nacionalne šume, za područje kojim gazduju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Za nepoštovanje ove potpune zabrane kretanja u šumama i šumskom zemljištu, fizička lica koja budu zatečena u kretanju u šumi i šumskom zemljištu, u skladu sa članom 106. Zakona o šumama, kazniće se novčanom kaznom od 1,5 do dvije hiljade eura u denarskoj protivvrijednosti", navelo je makdonsko ministarstvo.

U Sjevernoj Makedoniji je 13. jula proglašena krizna situacija zbog požara u trajanju od 30 dana na teritoriji cijele države.

Centar za upravljanje krizama je objavio da je jutros na teritoriji države bilo aktivno ukupno devet požara, kao i da su u pomoć iz Turske stigla dva protivpožarna aviona i jedan helikopter.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније