Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Beta ]

09. 07. 2024. 14:56 >> 14:56

SUMNJA na zloupotrebu položaja

Zamjenik direktora Sipa pobjegao u Hrvatsku da ne bi bio uhapšen

Zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Zoran Galić je pobjegao u Hrvatsku da bi izbjegao hapšenje, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se sumnja da je za sada nepoznata osoba iz institucija uključenih u istragu, osumnjičenom Galiću dostavila informaciju o istrazi i njegovom hapšenju.

Galić je, dodaje se, poslije toga, 8. jula, u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi.

On jutros nije pronađen na svojoj adresi u Posušju, kada su pripadnici policijskih agencija BiH došli da ga uhapse.

Zoran Galić je u prošlom mandatu bio direktor Granične policije BiH i državno Tužilaštvo ga tereti da je u tom periodu počinio više krivičnih djela, od primanja mita do zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

U današnjoj akciji, koja se sprovodi po naredbi Tužilaštva BiH, uhapšeni su pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović, kao i Ivica Bago, koji se sumnjiče za organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, te zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Ovu istragu Tužilaštvo BiH sprovodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), dok hapšenja vrše pripadnici Sipa.

Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja, a sprovodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније