Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M.

28. 06. 2024. 18:16 >> 18:16

Bardhil Dobra

Vlada Kosova zabranila TikTok u javnim institucijama

Vlada Kosova odobrila je nacrt strategije za borbu protiv droge za period od 2024. do 2028. godine i zabranila korišćenje društvene mreže TikTok u javnim institucijama.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Bardhil Dobra izjavio je da je svrha zabrane korišćenja TikToka u javnim institucijama sprečavanje sajber napada, prenio je RTK2.

On je objasnio da su sve javne institucije obavezne da uvedu potrebna tehnička ograničenja kako bi se spriječilo korišćenja društvene mreže TikTok, kao i da je javnim službenicima zabranjeno da na svojim službenim telefonima pristupaju toj mreži.

„Ta mjera je preventivna. Sve evropske države su preduzele slične korake. Hoćemo da imamo preventivne mjere i da ne dođemo u situaciju da imamo napade i onda se bavimo posljedicama. Na ličnim uređajima je dozvoljena upotreba, ali ne i na državnoj mreži tokom radnog vremena“, rekao je Dobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније