Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M.

24. 06. 2024. 09:05 >> 09:11
Čitaj mi:

Aleksandar Vulin

"Postoji alternativa EU - BRIKS je nada"

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je BRIKS nada i prilika za savez sa zemljama koje od nas ne traže ništa, a mogu da nam ponude i više nego što tražimo.

Vulin je u autorskom tekstu u listu Politika napomenuo da cilj teksta nije da upoređuje ili suprostavlja BRIKS i Evropsku uniju (EU), već da pokaže da postoji alternativa (EU), za koju, kako je rekao, duboko vjeruje da je bliža kraju nego početku i da je posebno uvjeren da "u tom klubu nema mjesta za Srbiju, čak ni da se odrekne Kosova i Metohije".

Kako je naveo, "za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica naše zemlje, ne morate predati vlast NVO sektoru, niste dužni da na vašu ambasadu istaknete zastavu Ukrajine ili ozakonite istopolne brakove".

"Za članstvo u BRIKS-u nije potrebno uvesti sankcije bilo kome niti prepustiti drugima vođenje spoljne politike vaše zemlje", napisao je Vulin, koji je zadužen za unapređenje saradnje sa zemljama BRIKS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније