Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta

23. 06. 2024. 13:17 >> 13:17
14

DAN MUP-A SRBIJE

Vučić: Policija da se pripremi za težak period

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas pripadnike policije da se "pripreme" za, kako je rekao, težak period koji slijedi, kako bi svaki pedalj teitorije Srbije bio bezbjedan.

"Živimo u svijetu u kom nema sigurnosti i nemoguće je sagledati s lakoćom šta će se zbivati do kraja godine a kamoli planirati za budućnost. Zato moramo biti dobro pripremljeni za svaki mogući scenario", rekao je Vučić na proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Dana policije, u beogradskom naselju Makiš.

On je kazao da je policija "narodna" i da je "uvijek bila uz narod kad je bilo najteže".

"U vrijeme perverznog pristupa dijela medija i javnosti prema vlasti i prema javnim službama, policija se nerijetko predstavlja kao teroristička organizacija. Naša policija je narodna, uvijek je bila uz narod kad je bilo najteže", rekao je predsjednik Srbije.

Pozvao je pripadnike policije da imaju jednak odnos prema svakom građaninu Srbije ali i poželio da im se "više nikad ne ponovi" da im "izručenje srpskih državljana u džakovima bude nametano kao posao".

"Molim vas da svaki građanin oseti da imate jednak odnos prema njemu, bez obzira da li se radi o Bošnjacima, Romima, našoj mađarskoj braći, da posebno štitite žene na svakom mjestu", rekao je Vučić.

Dodao je da je zadovoljan smanjenjem opšte stope kriminaliteta u Srbiji, posebno najtežih krivičnih djela poput ubistava i silovanja.

"Ubijeđen sam da že zahvaljujući vašem trudu, u narednom periodu padati i procenti stope kriminaliteta i apsolutni brojevi", kazao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније