Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Politika [ M.V. ]

22. 06. 2024. 16:28 >> 16:28

ZAVRŠENO SUĐENJE

Presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Ivanovića 28. juna

Presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića biće objavljena 28. juna, saopšteno je iz Osnovnog suda u Prištini, nakon što je suđenje završeno iznošenjem završnih riječi tužilaštva i odbrane.

Jovana Filipović, advokat sekretarice ubijenog Silvane Arsović, ističe da je odbrana detaljno obrazložila nepostojanje dokaza koji potvrđuju optužnicu. Silvana Arsović je, kako tvrdi, u čitavom postupku oštećena strana.

"Najbliži saradnici i prijatelji dali su iskaz koliko je ona bila posvećena i lojalna i kao takva siguno nije mogla da bude izvšilac djela koja joj se stavljaju na teret niti je imala bilo kakav motiv za izvršenje tog djela“, rekla je Filipovićeva.

Tokom iznošenja završne reči tužilac Berim Ćerkini je rekao da je Specijalno tužilaštvo u Prištini zbog nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjena optuženog Radeta Basare koji se tererti za saučesništvo u sličaju ubistva Olivera Ivanovića.

Treća dopunjena optužnica za njegovo ubistvo podignuta je 2020. godine. Optužnica nije podignuta protiv izvršioca ili nalogodavca, već protiv lica koja su navodno bila dio organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića.

Za umiješanost u ubistvo Olivera Ivanovića, pored Silvane Arsović, optuženi su i Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Žarko Jovanović i oni se brane sa slobode.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke Građanska inicijativa Sloboda, demokratija, pravda u Kosovskoj Mitrovici, a sudski proces je počeo u julu 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније