Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. [ RSE ]

18. 06. 2024. 15:07 >> 15:07
Čitaj mi:

SRBIJA

Dačić pozvao na otkazivanje festivala 'Mirëdita' u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da smatra da treba otkazati festival savremene kosovske kulture "Mirëdita, dobar dan", koji bi trebalo krajem juna da se održi u Beogradu.

On je tokom gostovanja na privatnoj televiziji Pink kazao da se događaj ne organizuje "u državnom prostoru", kao i da ne može da kaže, u ovom trenutku, "šta će dalje država da preuzima".

"Policija ima ingerencije kada je riječ o skupovima na otvorenom, a kada je riječ o skupovima u zatvorenom prostoru mi nemamo nikakvu ulogu. Mislim da je generalno to skup visokog rizika i apelujemo da se cijeli taj događaj otkaže", rekao je.

Dačić je podsjetio da se manifestacija " Mirëdita, dobar dan" organizuje u Beogradu više godina unazad, i da je "uvijek bilo praćeno".

Festival "Mirëdita, dobar dan!" publici predstavlja kosovsku kulturnu i društvenu scenu, a ove godine održava se od 27. do 29. juna.

Ranije su organizatori festivala, koji se u Beogradu održava deset godina, saopštili da će ovogodišnji program biti modifikovan tako da ne bude javnih događaja 28. juna, kada se u Srbiji obilježava Vidovdan, 28. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније