Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1/Hina ]

17. 06. 2024. 19:11 >> 19:11

kristijan šmit

"Nema prijetnji miru u Bosni i Hercegovini"

Visoki međunarodni predstavnik Kristijan Šmit ocijenio je da u Bosni i Hercegovini ne postoji opasnost od nasilja i prijetnji miru, upozorivši, međutim, da postoje stalne prijetnje političkom miru zbog djelovanja zvaničnika Republike Srpske.

„Mir u smislu da se na njega gleda kao na mir u odsustvu nasilja i neke vojne opasnosti, nije ugrožen“, rekao je Kristijan Šmit u intervjuu listu Islamske zajednice Preporod.

Istovremeno, dodao je da je u Bosni i Hercegovini „politički mir koji je doveden u pitanje“ stalno na iskušenju.

Lider Republike Srpske Milorad Dodik često prijeti otcjepljenjem tog entiteta od Bosne i Hercegovine, zbog čega je na meti međunarodnih zvaničnika, a bošnjački politički predstavnici upozoravaju da se takvi potezi neće završiti mirno.

Šmit ističe da ne postoji mogućnost otcjepljenja bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

„Oni koji govore o raspadu treba da budu svjesni da u Dejtonu nema temelja za takvu priču, dakle, nema osnova“, rekao je njemački političar na čelu međunarodne administracije.

Upozorio je da Evropska unija i SAD imaju „alatke“ da spriječe raspad Bosne i Hercegovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније