Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. [ RSE ]

15. 06. 2024. 19:15 >> 19:15
4
Čitaj mi:

ŠAPIĆ

Beograd neće dati nijedan prostor za festival "Mirëdita, dobar dan"

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da dok je on na čelu glavnog grada Srbije Grad Beograd neće davati nijednu vrstu saglasnosti za održavanje festivala "Mirëdita, dobar dan" koji predstavlja savremenu kulturnu i društvenu scenu Kosova.

Kako je saopšteno na Beoinfu, zvaničnom portalu Grada, Šapić je rekao da se "izričito" protivi održavanju festivala, jer, kako tvrdi aktuelni prvi čovjek grada, "godinama unazad direktno falsifikuje i mijenja istoriju kroz promovisanje takozvanog kosovskog kulturnog nasleđa, izuzimajući činjenicu da je ono srpsko".

"Mi kao Uprava grada nemamo zakonsku mogućnost da ih zabranimo, ali ni na jedan način nećemo dozvoliti da bilo šta što ima veza sa Gradom Beogradom, njima bude na usluzi. Pozivam i Vladu Republike Srbije da dobro razmisli da li ovakve manifestacije treba dozvoljavati u Srbiji, jer one direktno podrivaju naš ustavno pravni poredak", kazao je on u saopštenju.

Festival "Mirëdita, dobar dan" se u Beogradu održava od 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније