Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Slobodna Evropa

10. 06. 2024. 15:21 >> 15:21

SASTANAK

Vulin u Moskvi kao potpredsjednik Vlade Srbije

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se 10. juna u Moskvi sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom.

Vulin je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, pored ostalog, zbog veza sa Rusijom.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vulin se tokom sastanka sa zamjenikom ministra spoljnih poslova zahvalio Rusiji na "podršci Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija" i glasanju protiv Rezolucije o Srebrenici.

Skupština UN usvojila je 23. maja Rezoluciju kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, te poziva na prestanak negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca.

Usvajanju Rezolucije protivili su se lideri u Srbiji i bh. entitetu RS, uz podršku Rusije i Kine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније