Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V.

05. 06. 2024. 17:30 >> 17:30
24

BILČIK I BRNABIĆ

"Politička atmosfera u Srbiji bitno drugačija nego ranije"

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik rekao je na sastanku sa predsjednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić da je politička atmosfera u Srbiji "bitno drugačija nego ranije", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Bilčik je, kako se navodi u saopštenju, čestitao Brnabić na zalaganju i trudu "na uspostavljanju dijaloga sa svim parlamentarnim partijama što je, prema njegovim riječima, veliki uspjeh".

"On je primijetio da je politička atmosfera bitno drugačija nego ranije, sa mnogo manje napetosti što je ocijenio kao sjajnu vest", piše u saopštenju parlamenta.

Brnabić je istakla da je strateški spoljnopolitički cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da je to najbolji put za tu državu i garant rasta životnog standarda građana.

Ona je takođe navela da će se sve vrijeme trajanja svog mandata "zalagati za smanjenje tenzija u društvu i uspostavljanje kontinuiranog dijaloga između partija vladajuće koalicije i stranaka opozicije".

Brnabić i Bilčik razgovarali su i o predstojećim izborima za Evropski parlament, koji se održavaju u nedjelju.

Brnabić je, kako se navodi, izrazila nadu da će budući sastav Evropske komisije "zagovarati politiku proširenja Evropske unije, kako bi sve reforme koje Srbija sprovodi za konačan cilj imale članstvo naše zemlje u EU".

Izbori u Srbiji su 2. juna održani u 89 gradova i opština, a vladajuća Srpska napredna stranka proglasila je pobjedu u većini gradova i opština.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније