Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Politika [ M.V. ]

28. 05. 2024. 10:39 >> 10:39
42

OCJENA

Vučić: Srbija od početka znala šta je bio plan Sarajeva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o nedavnoj sjednici Generalne skupštine UN, rekao je da je „glavni junak bila Srbija koja je uspjela da se suprostavi pritiscima i koja je uspjela da napravi, ne samo respektabilan rezultat već u tim uslovima i okolnostima – nemoguć rezultat”.

Kako prenosi beogradska "Politika", Vučić je u emisiji "Ćirilica” na TV Hepi ukazao na činjenicu da njega za sve krive, da su toliko nervozni da je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković dozvolio sebi da poziva na njegovo ubistvo.

"Ja sam u Srebrenici već jednom bio 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne i pred kamenicama i flašama”, rekao je predsjednik Srbije i zahvalio se Konakoviću na pozivu „da bude ubijen”.

Dodao je da je Srbija od početka znala šta je bio plan Sarajeva, te da tamo ne mogu ni da kažu da su Srbi stradali u Kazanima, a za Republiku Srpsku u najboljem slučaju pišu "RS”.

"Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, a ja mislim da to nije dobro za regionalne odnose. Dobili su rezoluciju, a svakoga dana kipte od bijesa i na svakom koraku prosipaju nervozu. Od najavljene revizije, tužbe i ratne odštete biće im veoma teško, jer ćemo napraviti najbolje timove. Teška im je priča, proći će teže i lošije. Nema tu pobjednika”, rekao je Vučić. 

Kako je rekao, "u budućnosti moramo da gradimo bratstvo sa Bošnjacima, ali ne tako da svako udara Srbina u glavu zato što drugačije misli".

"To pokazuje kolika je nervoza vlada u Sarajevu i kako nisu politički sazreli”, navodi Vučić.

Takođe je naglasio da će se danas sastati sa muftijom i imamima Islamske zajednice u Srbiji.

Predsjednik Srbije rekao je da je odlučio da sada prvi put kaže kako se nadao iznenađenju iz Bugarske i vjerovao da će Bugarska biti uzdržana.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније