Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

27. 05. 2024. 21:16 >> 21:16

na snazi mjere zaštite od širenja zaraze

U bolnici u Zemunu četvoro zdravstvenih radnika dobilo male boginje

U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra Zemun četiri zdravstvena radnika oboljela su od morbila, odnosno od malih boginja, objavila je Radio televizija Srbije (RTS).

Načelnica Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Slavica Maris kazala je za RTS da su oboljeli u periodu od 12. do 21. maja, te da su u toj bolnici na snazi mjere zaštite od širenja zaraze.

Kako je navela, oboljela su dva ljekara i dvije medicinske sestre, za a sada među pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi nema potvrđenih slučajeva zaraze.

"Svi pacijenti su kontaktirani i provjeravan im je vakcinalni status", istakla je doktorka.

Kazala je da su elektivni prijemi u toj bolnici odloženi do odjave epidemije, a da se sada vrše samo hitni prijemi.

Pored toga, uvedena je obaveza nošenja maske za sve zaposlen,e ne samo u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo, već u cijelom Kliničko bolničkom centru Zemun.

Ističe i da je urađena revizija vakcinalnog statusa za sve zaposlene u tom KBC.

Institu za javno zdravalje Srbije "Dr Milan Jovanović Batutu" je danas objavio da je u Srbiji, u ovoj godini ukupno registrovano 106 slučajeva morbila.

Batut je na svom sajtu naveo da je na teritoriji grada Beograda registrovano 68 slučajeva morbila u okviru epidemije prijavljene 22. februara 2024.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније