Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Beta ]

21. 05. 2024. 18:37 >> 18:38
Čitaj mi:

Vučić sa predstavnikom UAE u UN

"Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio da je danas u Njujorku "o predstojećoj sjednici Generalne skupštine UN i svim implikacijama eventualnog usvajanja nametnute rezolucije o Srebrenici" razgovarao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Ujedinjenim nacijama Muhamedom Abušahabom.

Vučić je na Instagramu objavio da je Abušahabu "ukazao na opasan presedan i motive" te rezolucije "u trenutnom geopolitičkom kontekstu" i na "skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sjećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja".

"Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do novih tenzija, dubokih podjela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom svijeta"napisao je Vučić.

Prenio je da je saogovorniku iz UAE "naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviju, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu".

Ocijenio je da "UAE, kao zemlja koja je čvrsto posvećena promociji mira, pomirenja i povezivanja, predstavlja primjer diplomatske razboritosti, koja je svima nama danas potrebna više nego ikada prije".

Vučić od ponedjeljka u Njujorku nastavlja kontakte uoči glasanja u četvrtak, 23. maja, u Generalnoj skupštini UN o predlogu za donošenje rezolucije UN o Međunarodnom danu promišljanja i sjećanja na genocid u Srebrenici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније