Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ Mina ]

11. 05. 2024. 23:13 >> 23:13

Evropska komisija

Brisel obezbijedio Skoplju 50 miliona u kreditima

Evropska komisija (EK) saopštila je da je obezbijedila Sjevernoj Makedoniji 50 miliona eura u kreditima, u okviru programa makrofinansijske pomoći.

“Komisija je ove sedmice obezbijedila Sjevernoj Makedoniji 50 miliona EUR u kreditima. To je prva tranša makrofinansijske pomoći”, navodi se u saopštenju Komisije.

U saopštenju se dodaje da su sredstva puštena nakon što je Sjeverna Makedonija ispunila relevantne političke obaveze koje je usaglasila sa Evropskom unijom (EU), uključujući napredak u javnim finansijama, preduzimanje koraka ka formalizovanju neformalne ekonomije, unapređenju energetske efikasnosti i jačanju pravosuđa, prenosi Capital.ba.

Iz Komisije su napomenuli da EU planira da obezbijedi pomoć Sjevernoj Makedoniji u ukupnom iznosu od 100 miliona EUR, te da će druga polovina tog iznosa biti obezbijeđena u skladu sa napretkom u ispunjavanju dogovorenih političkih uslova.

Sjeverna Makedonija je zvanično kandidat za učlanjenje u EU od 2005. godine, a iz Komisije su objasnili da je trenutna pomoć usmjerena i na podršku evropskom putu te zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније