Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B./Beta

10. 04. 2024. 22:34 >> 22:34
Čitaj mi:

Biljana Vankovska

Kandidatkinja za predsjednicu S. Makedonije traži izlazak iz NATO-a

Kandidatkinja "Ljevice" za predsjednicu Sjeverne Makedonije Biljana Vankovska izjavila je danas da je neophodno pokretanje procedure za izlazak te države iz NATO-a.

"Kao siromašna zemlja koja nema ekonomski razvoj, a svake godine za NATO izdvaja više od dva odsto nacionalnog proizvoda, samo tone u siromaštvo, a ono što izdvajamo ide za finansiranje tuđih ratova!", rekla je Vankovska građanima skopske opštine Karpoš.

Ta univerzitetska profesorka je ponovila zalaganje iz svog izbornog programa za donošenje novog Ustava koji neće biti etnički, već građanski, zasnovan na principima "društvene klasne pravde i jednakih mogućnosti".

"Neophodno je da donesemo novi Ustav umjesto da se nadmudrujemo ko će da uđe u preambulu. Taj Ustav će biti savremen, jer ćemo ga donijeti za sebe kao politička zajednica koja se neće dijeliti po etničkim kvotama, sa oligarhijama i etnotribalizmom, već društveni ustav, zasnovan na principima društvene klasne pravde i jednakih mogućnosti", rekla je Vankovska.

Kandidatkinja parlamentarne partije "Ljevice", 64-godišnja Vankovska, jedna je od sedam kandidata na ovomjesečnim predsjedničkim izborima u Sjevernoj Makedoniji.

"Ako želimo dostojanstvo, nemamo pravo na grešku na ovim izborima. Moramo izaći i glasati da se narod pita", rekla je Vankovska u razgovoru s građanima.

Prvi krug predsjedničkih izbora biće u srijedu, 24. aprila, a očekivani drugi takođe u srijedu, 8. maja, zajedno s parlamentarnim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније