Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Beta ]

15. 03. 2024. 22:42 >> 22:43
6
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK RS

Dodik: Ugasiću sve svoje račune u bankama

Predsjednik Republike Srpskr Milorad Dodik izjavio je da će povući i ugasiti sve svoje račune u bankama da bi se izbjeglo da imaju bilo kakve probleme, pošto se on nalazi pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

"Ne moram preko njih dobijati platu, a pozivam i druge koji su pod sankcijama da urade to isto. Bankarski sektor ne bi trebalo da se zbog nas nađe u problemima", rekao je Dodik.

On je ocijenio da bi eventualni gubitak međunarodne korespondencije banaka mogao biti veoma problematičan za banke u RS, prenosi Beta. 

Dodik je najavio da će se u narednim danima razmotriti da li se može internim propisima omogućiti da ljudi koji su pod sankcijama ostvare svoja prava.

"Zamislite vi to, američka država onemogućava ljudima da ostvare elementarna ljudska prava", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija SAD Ana Moris rekla je prošle sedmice da bi se, osim osoba u BiH, pod sankcijama mogle naći i banke koje su otvorile račune političarima ili firmama koje su na crnoj listi SAD.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније